Legende în Scoția si Irlanda

de la 1929 EUR / persoana

Locuri disponibile: 8

În insulele Britanice s-au născut multe, multe legende. Aproape că nu există ceva, cât de puțin ieșit din comun, care să nu aibă o legendă. Sau un mit. Unele au străbătut nu doar timpul ci și spațiul și au ajuns și la urechile noastre. Legenda Monstrului din Loch Ness, de exemplu. Castelele scoțiene și cele irlandeze sunt deosebite și multe îți dau fiori, înainte de a le trece pragul. Aceste castele au fost adevărate retorte unde s-au zămislit multe din filele istoriei locurilor dar și multe legende.

În circuitul pe care vi-l propunem noi, Edelweiss Travel, veți putea afla și chiar desluși noi legende și veți afla de întâmplări spectaculoase care au vrut să rămână departe de cărțile de istorie.

Circuitul a fost conceput pentru oameni cu gusturi și pretenții mai rafinate, oameni cărora le place să călătorească și să ia tot ce se poate lua de la fiecare călătorie.

Hotelurile au fost selecționate pe criteriul calității și al poziției. Adică în centrul orașelor.

Programul a fost gândit să nu fie obositor, să fie o adevărată vacanță.

Și, înainte de a vă lăsa să analizați detaliile, vă spun că vom afla tainele producerii whiskyului atât în, renumita în domeniu, Scoția cât și în Irlanda.

Tariful este de 1929 EUR/persoana

Obiectivele pe care le vom vizita și intrarea este incusă în preț sunt:

Ziua 1

Hai la drum!

10 iulie 2019, la ora 05:00 ne vedem la aeroport (cei din Alexandria putem pleca impreuna  în jurul orei 03:00 – 03:30.)

La ora 07:00 decolăm spre Amsterdam iar la 12:55 (ora locală) avem programată aterizarea la Glasgow.

 BINE AȚI VENIT IN SCOȚIA!

Sosire la aeroportul din Glasgow

Facem cunoștință cu ghidul nostru vorbitor de limbă engleză și șoferul autocarului la terminalul sosiri.

Transfer la Edinburgh unde vom face întâi un tur panoramic al orașului.

Edinburgh este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Arhitectura sa magnifică te poartă de la un stil la altul, de la o epocă la alta. Vom opri pentru fotografii pe dealul Calton Hill, pentru splendida panoramă a orașului istoric. Cazare la Hotel Crowne Plaza Edinburgh - Royal Terrace (detalii hotel) și apoi program de voie.

Ziua 2

EDINBURGH

Începem ziua cu un mic dejun tipic scoțian.

După micul dejun ne întâlnim cu ghidul la recepție.

Astazi vom vizita Palatul Holyroodhouse. Înființată ca mănăstire în 1128, Palatul Holyroodhouse din Edinburgh este reședința oficială a Reginei Marii Britanii în Scoția și este strâns legată de trecutul turbulent al Scoției. Maria, regina Scoției, a locuit aici între 1561 și 1567.

Al doilea obiectiv este Castelul din Edinburgh. Istoria Castelului din Edinburgh a incepe acum peste 3000 de ani. În poziția sa dominantă, cu vedere spre capitala, grandoarea și semnificația istorică a Castelului din Edinburgh l-au transformat într-un simbol al Scoției celebru la scară mondială și, împreună cu orașul vechi și părți din noul Edinburgh, face parte din Patrimoniul Cultural Universal.

Timp liber pentru prânz.

După prânz  vizităm Capela Rosslyn.

Înființată în 1446, ca Biserică a Sfântului Matei, Capela Rosslyn este o clădire unică, cu sculpturile sale misterioase și frumusețea decorațiunilor ei. Simbolurile ornamentelor au inspirat și intrigat simpli privitori și artiști, deopotrivă. Astăzi, există nenumărate teorii, mituri și legende asociate cu Capela, dintre care multe sunt imposibil de dovedit sau disproporționate. Rosslyn a supraviețuit perioadelor turbulente și a trecut recent printr-un amplu program de resturare pentru a se confrunta cu brio cu secolele viitoare.

Program liber și cazare la același hotel.

Ziua 3

EDINBURGH - STIRLING

După micul dejun ne luăm bagajele, ne facem check out-ul și începem a treia zi a aventurii noastre.

Începem cu vizitarea Castelului Stirling.

Unul dintre cele mai grandioase castele din Scoția, datorită poziției impunatoare și arhitecturii sale impresionante, Castelul Stirling domină peisajul pe o rază de multe mile, că suntem pe tărâmul milei. Ea se întinde pe unele dintre cele mai importante câmpuri de luptă din trecutul Scoției, inclusiv Podul Stirling, locul victoriei lui William Wallace asupra englezilor în 1297 și Bannockburn locul în care Robert Bruce a învins același dușman în vara anului 1314. Situat pe un munte vulcanic la cel mai mic vad al râului Forth, Castelul Stirling este un important simbol al independenței scoțiene și o sursă de mândrie națională durabilă. Istoria lungă și turbulentă a castelului este asociată cu figuri extraordinare din trecutul Scoției, cum ar fi William Wallace, Robert Bruce și Regina Maria din Scoția. A văzut multe drame regale și a asistat la viața și moartea aproape a tuturor monarhilor scoțieni până la Uniunea Coroanelor în 1603.

Înainte de masa de prânz vom face un tur la pas în Parcul Național The Trossachs

Timp liber pentru un prânz pe cont propriu.

După amiază vom face o croazieră pe celebrul lac Loch Katrine.

Posibilitatea de a naviga cu vasul istoric Sir Walter Scott, care străbate apele acestui lac legendar de peste un secol este o experiență rară. Mergând spre Trossachs Pier sau Stronachlachar, vasul încetinește, lăsându-vă să admirați frumusețea dealului ce vă apare în față, în armonie, parcă, cu ritmul bătrânului motor cu aburi.

În timp ce navigăm, un membru al echipajului ne va spune povestile și legendele lacului iar noi vom admira peisajul care a capturat imaginația lui Sir Walter Scott, inspirându-l să scrie poemul său "Doamna Lacului". Nava are saloane confortabile, toaletă și un chioșc care vinde suveniruri și băuturi calde și reci.

După croazieră autocarul ne va duce la hotel CRUACHAN  din Dalmally (detalii hotel) unde ne vom caza.

Program liber.

Ziua 4

GLASGOW

După micul dejun scoțian complet la hotel, vom fi preluati de ghid și vom porni spre Glasgow.

Pe drum vom face o vizită la Glengoyne Distillery unde vom gusta din licorile produse de această distilărie de o frumusețe remarcabilă, cu zidurile sale vopsite în alb și turnulețul cu acoperișul ca de pagodă, așezată la poalele vârfului  vulcanic Dumgoyne. Este o comunitate fericită și înfloritoare, care găzduiește zece generații de producători de whisky, care nu nu o iau niciodată ”pe scurtătură” și nu se abat de la metodele și rețetele primite moștenire de la strămoșii lor. Aici vom descoperi cât adevăr a grăit Sir Richard Grindall, celebrul amiral al Marinei Regale Britanice, când a spus:  ”nu poate fi un loc mai bun pe pământ unde să te oprești  și să savurezi un pahar de whisky de malț".

Urmează o pauză pentru prânz pe cont propriu după care continuăm drumul spre Glasgow. La sosirea în Glasgow vom face întâi un tur panoramic al minunatului oraș scoțian. Glasgowul are o arhitectură uimitoare, o viață de noapte vibrantă, locuri de cumpărături fabuloase și restaurante minunate.

Mergem la hotel Crowne Plaza Hotel Glasgow (detalii hotel) și ne cazăm.

Urmează timp la dispoziția noastră.

Ziua 5

GLASGOW – BELFAST

Mic dejun la hotel.

Vom fi preluați de ghid la recepția hotelului și plecăm la stația de ferry boat de la Cairnryan de unde vom porni spre Belfast, capitala Irlandei de Nord.

 

BUN VENIT ÎN IRLANDA DE NORD!

La debarcare vom fi așteptați de autocarul nostru. După ce părăsim portul vom avea timp pentru un prânz pe cont propriu.

La sosirea în orașul Belfast ne întâlnim cu ghidul și facem mai întâi un tur panoramic al capitalei, apoi un tur pietonal ghidat prin orașul vechi.

 Vom vedea  Șantierul naval ”Harland & Wolfe”, unde a fost construit la 1912 Titanicul. Vizita va include unul din simbolurile Belfastuluui, ”Șoseaua Shankill și Falls” care era locuită pe o parte de adepții republicii și a unirii cu Irlanda iar pe partea cealaltă de cei loiali regalității britanice și a fost scena principală a turbulențelot irlandeze.

Mergem la hotel Crowne Plaza Belfast (detalii hotel), ne cazăm și apoi avem timp la dispoziția noastră.

Ziua 6

GIANT’S CAUSEWAY - SLIGO

După un mic dejun irlandez, ne întâlnim cu ghidul la recepție și plecăm spre Giganții Causeway, un fenomen vulcanic remarcabil inclus în Patrimoniul Universal UNESCO ce are legende la fel de spectaculoase ca el.

Un ghid audio portabil este disponibil în mai multe limbi.

 În 2015, revista Conde Nast Traveler a cuprins pietrele Giuseppe Causeway ca fiind una dintre cele 50 de lucruri ”de văzut în Europa, înainte de a muri ".

De aici plecăm la Derry unde vom face un tur pietonal și vom continua drumul spre Sligo.

 

BUN VENIT ÎN REPUBLICA IRLANDA!

Ajungem la Sligo și ne cazăm la hotelul Sligo Southern Hotel (detalii hotel) vom avea timp liber la dispoziția noastră.

Ziua 7

SLIGO - KILLARNEY - Zi lungă

După micul dejun ne îmbarcăm și pornim spre  Killarney.

Pe drum, vă puteți bucura de o vizită la Cliffs of Moher, stâncile de peste 200 de metri înălțime aflate în permanentă luptă cu valurile Atlanticului incluse și ele în Patrimoniul Mondial Unesco.

Peisajul nu poate fi descris cu ușurință iar eu prefer să ajungem acolo și să-l vedem împreună.

După ce admirăm Stâncile Moher.

După prânz plecăm să vizităm Castelul Bunratty.

Castelul Bunratty este unul dintre cele mai complete și autentice castele medievale din Irlanda. Construit în 1425, a fost restaurat în 1954, după vechile planuri și și-a recăpătat strălucirea din perioada de glorie. În zilele noastre, Castelul găzduiește petreceri în stil medieval și îi duce pe participanți înapoi până în momentul în care castelul îi distra pe vizitatori cu mâncare, vin și cântec delicios. Aici se află Parcul tradițional Bunrattny, unde viața secolului al XIX-lea este recreată viu de actori și figuranți. Amplasat pe 26 de acri,Parcul impresionant are peste 30 de clădiri dintr-un sat "viu" și un cadru rural. Ne vom bucura de gusturile, mirosurile, privirile și sunetele acestui loc încântător pe măsură ce ne plimbăm printre casele fermecătorului sat care are școală, oficiu poștal, dispensar medical, magazin și, bineînțeles, pubul!

Continuăm drumul spre Kerry unde ne vom caza la hotel Dromhall Hotel (detalii hotel).

Ziua 8

KERRY

Mic dejun irlandez apoi plecăm să facem un tur al peninsulei Dingle, dar, până la Dingle vom face o escală la Inch Beach.

Unele dintre cele mai frumoase peisaje de coastă care pot fi văzute în Irlanda se găsesc în West Kerry, pe Peninsula Dingle, cel mai nordic ”deget” al Peninsulei Kerry. Această peninsulă este renumită pentru monumentele celtice precreștine și bisericile creștine. Este, de asemenea, o zonă "Gaeltacht" (dialect irlandez), unde se păstrează limba irlandeză și modul de viață tradițional. Orașul Dingle în sine este un oraș pescăresc înfloritor și te introduce în atmosfera tipică irlandeză, cu puburile sale, străzile înguste și portul aglomerat.

Drumul din jurul Peninsulei este cu adevărat spectaculos. Vom admira Peninsula Iveragh și Plaja Rossbeigh. Din Dingle mergem pe coastă până Slea Head. Aici, albastrul Atlanticului  înconjoară Insula Blaskets, pustie din 1953. În depărtare se văd cele două insule Skellig, stâncoase, unde pot fi găsite ruinele unei mănăstiri creștine timpurii. Peninsula Dingle vă va încânta cu satele sale pictate în culori strălucitoare și vă va impresiona cu frumusețea dramatică a peisajelor sale.

Pauză pentru un pranz pe cont propriu.

După prânz vizităm Muckross House and Gardens – (strict sub rezerva disponibilității).

Acest conac victorian din secolul al XIX-lea se află în Parcul Național Killarney.

Casa se află aproape de țărmurile Lacului Muckross, unul dintre cele trei lacuri din Killarney, renumite pentru frumusețea lor. Casa Muckross a fost construită pentru Henry Arthur Herbert și soția sa, pictorița peisagistă Mary Balfour Herbert.

Timp liber și cazare la acelasi hotel.

Ziua 9

KILLARNEY - DUBLIN

După micul dejun ne întâlnim cu ghidul și pornim spre Dublin.

În drum vom vizita Rock of Cashel, probabil cel mai fotografiat loc din Irlanda.

O scurtă pauză pentru un prânz pe cont propriu.

Continuăm drumul spre Castelul Kilkenny, una din cele mai vechi construcții importante din Irlanda, clădită în secolul al XII-lea. Castelul a fost remodelat perioada Victoriană și în jurul său s-au construit parcuri care dau un mare plus de frumusețe castelului.

După vizitarea acestui castel continuăm drumul spre animatul Dublin.

Sosim la Dublin și ne cazăm la hotelul Clayton Hotel Burlington Road (detalii hotel)și timp liber la dispoziție.

Ziua 10

DUBLIN

După micul dejun irlandez începem explorarea capitalei Irlandei.

Descoperim partea de nord a râului Liffey. Această zonă oferă clădiri cu arhitecturi deosebite, cum ar fi GPO (Oficiul Poștal General), strada principală orașului, strada O'Connell sau Casa Vamală de la cheiuri precum și Parcul Phoenix, cel mai mare parc public din Europa.

Partea de sud pare mai sofisticatăși aici ne vor încânta piețele sale georgiene (cum ar fi Piața Merrion),  Casa lui Oscar Wilde (deținută astăzi de un Colegiu American), casele cu ușile lor colorate, Grafton Street și magazinele sale de calitate. Nu departe de parcul St. Ștephen’s Green, pe strada Kildare, vom vedea casa lui Bram Stoker, autorul lui Dracula.

Vom vizita Colegiul Trinity și superba lui biblioteca.  Colegiul  Trinity a fost înființat în 1592 de către regina Elizabeta I-a, și este cea mai veche universitate din Irlanda. Colegiul Trinity a avut numeroși studenți celebri, cum ar fi Jonathan Swift și Samuel Beckett, care mai târziu au devenit lectori în limba franceză la universitate.

Luăm o pauză pentru un prânz pe cont propriu.

După-amiaza vom vizita Catedrala Sf. Patrick.  Cladită în cinstea Sfântului Patron al Irlandei, Catedrala Sf. Patrick se află lângă faimoasa fântână în care au fost botezați convertiții veniți în vizită la Dublin.

Timp liber pentru pub-uri și întoarcere la hotel.

Ziua 11

Drum bun spre casă!

Mic dejun irlandez și timp la dispoziția fiecăruia.

În jurul orei 14:30 ne vedem la hotel pentru transferul la aeroport.

Decolăm spre Amsterdam la  17:20. La Bucuresti avem aterizarea programata la ora 00:35 (21.07.2019).

Locuri:
8
Date de plecare:
2019-07-10
Tarif de la

1929 EUR

Legende în Scoția si Irlanda


Detalii rezervare

Pret total
3858 EUR


Servicii incluse

Transport cu avionul cu compania KLM
Transfer aeroport - hotel - aeroport
Taxe de aeroport
10 nopți cazare și mic dejun, 9 nopți în hoteluri de 4 stele, 1 noapte în hotel de 3 stele Superior
Însoțitor de grup din partea agenției
Transport cu autocar modern
Transfer cu ferry boat Scoția - Irlanda de Nord
Intrari la obiectivele turistice din program
Ghid local vorbitor de limba engleză

Servicii neincluse

Alte mese în afara celor menționate în ofertă - 0.00 EUR
Intrări la obiective turistice nemenționate ca fiind incluse în preț - 0.00 EUR
Intrările la distilăriile de whisky nemenționate în program - 0.00 EUR
Intratrea la berăria tradițională - 0.00 EUR
Alte cheltuieli personale - 0.00 EUR
Bacșiș pentru ghizi și șoferi cca 6 EUR de persoană pe zi - 0.00 EUR

Politica de anulare

Pentru anulari cu 150 de zile inainte de checkin penalizarea este de 25.00% din costul rezervarii.
Pentru anulari cu 83 de zile inainte de checkin penalizarea este de 50.00% din costul rezervarii.
Pentru anulari cu 50 de zile inainte de checkin penalizarea este de 100.00% din costul rezervarii.