Cappadocia de neuitat

de la 249.00 EUR / persoana

Locuri disponibile: 10

Cappadocia este printre cele mai vizitate locuri din Turcia. Formațiunile geologice din tuf vulcanic și acțiunea omului l-au făcut un loc unic. Văzută de sus, din balon cu aer cald, Cappadocia este absolut fantastică.

Circuitul este conceput să nu fie prea obositor dar, în același timp, să vă ducă să vedeți tot ce e de văzut în acest minunat colț de lume.

Plecări și tarife:

Date de plecare București

Tarif (EUR/pers, loc în cam. dublă)

03.11.2023

269 EUR

10.11.2023

269 EUR

17.11.2023

249 EUR

24.11.2023

269 EUR

01.12.2023

249 EUR

 
Servicii incluse:
 • Zbor dus-întors București-Antalya cu bagaj de cală și de mână
 • Taxe de aeroport
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Însoțitor grup vorbitor de limba română
 • Cazare 7 nopți la hoteluri de 4* (1 noapte în regiunea Antalya, 3 nopți în regiunea Cappadocia, 3 nopți în regiunea Antalya).
 • Mic dejun în fiecare dimineață tip bufet sau a la carte.
 • Transportul la obiectivele turistice menționate în program 

Servicii neincluse: 

 • Pachet cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice menționate în program: 109 €/pers. (opțional)
 • Suprataxă pentru camera single: 105 €/pers
 • Asigurare medicală si storno pandemie 1-69 ani: 28 euro/pers
 • Asigurare medicală si storno pandemie 70-99 ani: 52 euro/pers
 • Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi 25€ /persoana (se achită obligatoriu la faţa locului)

Conditii de plata:
-La înscriere se achită un avans minim de 25% din valoarea totală a pachetului, nerambursabil în caz de anulare
-Diferența  se achită cu cel putin 45 de zile înainte de data începerii excursiei
Conditii de anulare:
a) 25 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face cu mai mult de 40 zile calendaristice inainte de data plecării;
b) 35 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 39 - 27 de zile calendaristice inainte de data plecării;
c) 75 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 26 - 15 zile calendaristice inainte de data plecării;
e) 100 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program

 

 

Ziua 1

Ziua 1

Sosire în Antalya
Ghidul dumneavoastră vă va întâmpina la sosire și vă va însoţi la hotel. Cazare la hotel și vom servi un cocktail de bun venit. Veţi petrece noaptea în regiunea Antalya.

Ziua 2

Ziua 2

Mânăstirea Mevlana - Cappadocia
Mic dejun la hotel. Excursie la Konya. Konya a fost capitala imperiului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religiosi. Aici se află mormântul lui Mevlana. Veți vizita faimoasa mânăstire Mevlana, locul în care a luat naștere ordinul religios al dervișilor mevleviți, cunoscuți și sub numele de derviși rotitori. Mânăstirea, transformată astăzi într-un muzeu al artelor islamice, găzduiește adevărate comori ale artei și meșteșugurilor turcești.

Veți înnopta în regiunea Cappadocia.

Ziua 3

Ziua 3

Carierele de tuf calcaros din Cappadocia
Se ia micul dejun la hotel. În prima jumătte a zilei se vor vizita locurile cu peisaje magnifice create de tuful vulcanic în Cappadocia, peisaje care seamănă cu o scenă fantastică selenară, accentuată de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul cărora sunt încastrate locuințe și biserici. Creatorul acestui peisaj este un vulcan care a împrăștiat în zonă cantități imense de cenușă de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influențelor climatice straturile au fost despicate și prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu, au urmat călugării, care au ctitorit aici biserici, capele, mânăstiri și schituri, sculptând roca vulcanica.
În partea a doua puteți participa la o excursie opțională.
În funcție de locația hotelului și de condițiile meteorologice, ghizii vă pot propune una dintre excursiile opționale: Ortahisar și Valea Îndrăgostiților cu orașul subteran sau Valea Ihlara și orașul subteran.

Cazare în zona Cappadocia

Ziua 4

Ziua 4:

Goreme
Mic dejun la hotel. Astăzi, la Goreme veți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros. De aici călătorim către capela Sf. Simeon, prin "Valea Călugărilor" sau "Valea Coșurilor de fum". Veți fi încântați de forma perfectă a conurilor de tuf, cu înălțimi de peste 10 metri, pe care le puteți observa adunate în grupuri mici sau separate. În cele din urmă, veți vizita din exterior vârful celui mai înalt con din tuf calcaros din Uchisar. După-amiază vom vizita un atelier de țesut covoare, unde veți cunoaște întregul proces începând cu producerea materialelor: bumbac,
mătase și lâna, până la țeserea produsului finit. În cele din urmă vom face o plimbare în frumoasa regiune Avanos, renumită pentru arta ceramicii.

Veți înnopta în Cappadocia.

Ziua 5

Ziua 5

Sultanhani- Antalya 
Mic dejun la hotel. Vom pleca din Cappadocia și vom merge în Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin munții Taurus, vom merge înapoi în Antalya, unde vom petrece ultimele 3 nopți.

Cazare peste noapte in Antalya.

Ziua 6

Ziua 6:

Antalya – cascada Karpuzkaldiran
Mic dejun la hotel. Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera turceasca. Protejat de peisajul montan magnic al munților Taurus aici prosperă o vegetație bogată. Printre altele, veți vedea simbolul orașului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi, „poarta cetății”, se află turnul vechi cu ceas al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului, aveți ocazia de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul excursiei este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 7

Ziua 7

Zi liberă pentru relaxare
După micul dejun aveți la dispozitie o zi de relaxare sau oportunitatea de a participa la excursii opționale fascinante. Cazare în zona Antalya.

Ziua 8

Ziua 8

Zborul de întoarcere acasă

Mic dejun. În funcție de orarul de zbor se va organiza programul și transferul către aeroport pentru zborul de întoarcere


Cappadocia de neuitat


Detalii rezervare

Pret total
498 EUR
Servicii incluse

Zbor Bucuresti-Antalya-Bucuresti
Taxe de aeroport
1 bagaj de mână și un bagaj de cală
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Însoțitor de grup vorbitor de limba română
7 nopți cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele
Transport cu autocar clasificat pe durata circuitului

Servicii neincluse

Pachet opțional cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice menționate în program - 109.00 EUR
Supliment cameră single - 105.00 EUR
Asigurare medicală si storno pandemie 1-69 ani - 28.00 EUR
Asigurare medicală si storno pandemie 70-99 ani - 52.00 EUR

Politica de anulare